lauantai 8. elokuuta 2015

Keskustelupalstojen titaanit.

Ajattelinpa kirjoittaa lyhyen luonneanalyysin keskustelupalstojen titaaneista lajityypeittäin. Tänään facebookissa avauduin siitä, kuinka paljon aikaa tulee vietettyä niitä lukien joten minulle on muodostunut kohtuullinen käsitys näistä analyyttisen ajattelun sankareista. Tässäpä ne ovat:

"Mä tuun oikeelta ja oon oikeassa" -superihminen.

Tälle useimmiten miespuoliselle ihmiselle maailman mysteerit on selvää pässinlihaa. Ongelmat ratkeaa, kun pakko-sterilisaatio saadaan käyttöön kaikille alle 6 000 €/kk tienaaville ja kaikenlaiset hipit ja hattiwatit saadaan omalle saarelle sekä vankilapalvelut ulkoistettua venäjälle. Vapaa-ajalla kyseinen tyyppi nauttii rankaisemisesta ja suorittamisesta sekä molempien aktiviteettien promootiosta. Ihana ihmistyyppi.

Sateensuojakommunisti.

Elämänsä ahkeraa työntekoa vältellyt ja herra-vastaisuutta työpaikan kahvihuoneessa levittänyt herrasmies. Jos hänellä olisi valta ja voima niin verokarkurit olis hirtetty ja ay-liikkeen saunaillassa ruoskittais wahlrooseja ja kaikki näkisi mitä oikeudenmukaisuus on. Jos vielä jonain päivänä.

Sananlaskuveijari.

Sananlaskuveijari on hauska ja tietäväinen tyyppi. Ainoa puute on, että hänen sananlaskunsa harvemmin liittyvät millään tavalla aiheeseen. Mikäli on kysymys maanjäristyksestä, "Ei kysyvä tieltä eksy." tai jos artikkeli käsittelee hirttotuomioiden oikeudenmukaisuutta "Ei Luojakaan laiskoja elätä." Tarpeellinen lisä kerrassaan.

Antipsykologi-bisneskonsultti

Usein kohtuullisesti, mutta ei kuitenkaan älyttömän hyvin menestyvä oman elämänsä supersankari. Antipsykologia on kansan keskuudessa saavuttanut psykologian vastavoimana suuren suosion etenkin mediaanitulossa hieman keskiverron yläpuolella olevien ihmisten keskuudessa. Päällimmäisenä ajatuksena on, että ihmistä ei tarvitse ymmärtää vaan ihmisten pitäisi aamulla katsoa jumalauta peiliin ja ottaa itseään niskasti kiinni ja lopettaa kitinä. Solmio kaulaan, pepsodent-hymy naamalle ja eikun oikeisiin töihin yhteiskunnan nettomaksajana ja yhteisön tukipilarina. Näitä löytää alan etujärjestöistä kuin sieniä sateella.

Tosi akateemikko

Korkeakoulun viidessä vuodessa suorittanut tyyppi joka kumartaa vain ja ainoastaan koulutusta ja tekee selväksi että saavutukset eivät merkitse mitään ilman tutkintoa. Vapaa-ajalla kyseinen henkilö usein nauttii ruotsalaisesta huippututkimusesta ja korrelaatiodatasta. Kausaalisuuden hän kokee synonyymina kiusaamiselle.

"... koska minä, minä, minä" -generalisti.

Nämä viheltäjät kuuluvat ehdottomasti omiin suosikkeihini. Ajatusmaailma on sellainen, että niitä asioita mitä ei itse ymmärrä tai tarvitse ei ole olemassa tai ainakin ne ovat täysin turhia. Jos on itse opetellut lukemaan niin peruskoulu on turhaa ja kun pitää päänsä kaljuna niin parturien hinnoista ei kannata kitistä. Ja mikä älytön hinku voi olla teatteriin, kun tv:stä tulee SM-liigaa lähes läpi vuoden ja kesällä voi katsoa uusintoja. Ettäs niin.

Suomalainen sotalordi

Tämä ansaitsee ihan oman mainintansa, koska maailmassa on paljon sotia ja aseita niin niistä usein myös keskustellaan. Tämä arviolta 1950-luvulla syntynyt mieshenkilö on kuullut, että eräs kiinalainen sotalordi on sanonut sitä ja tätä. Hän ei ole tietenkään kyseisen henkilön tekstejä lukenut ja suurin osa lainauksistakin on virheellisiä, mutta hän on varma että pasifismi on kamala aate. Aasi ja silta saa kyytiä, koska Sun Tzu.

Perus suomalainen heter-o mies

Hän ei homoja suvaitse eikä somaleita kumarra. Elämä olis mallillaan jos afrikkalaiset ei ryöstäisi kaikkea omaisuutta minkä synnyinmaassaan  hän on kerennyt kovalla työllä hankkimaan. Voidaan todeta, että valitettavasti on oppinut alkeelliset kirjallisen ilmaisun taidot joilla saa viestinsä näkyviin.


Herra tai rouva subjektiivinen totuus.

Riku Rantalaa esikuvana ihannoiva ihminen, joka tietää että Kambodzea on oikeasti tosi hieno paikka, koska on itse käynyt siellä ja hänelle on tarjottu siellä teetä. Tästä syystä kansantalouden barometrit menettävät merkityksensä. Avarin ihmistyyppi mikä planeetalta löytyy.

Tässäpä nämä ensimmäisenä mieleeni tulevat lajityypit, jotka tekevät lehtien keskustelupalstoista niin nautinnollisia. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti